Just another WordPress.com weblog

De leugen over vaccinaties

3 reacties

In het ND van maandag 14/03 komt uitgebreid Roel Coutinho aan het woord. U kent hem nog wel, de directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding wiens vriendelijke stem en vertrouwenwekkende uitstraling de Nederlandse bevolking over de streep moest trekken om zich gewillig over te geven aan de zo bejubelde Mexicaanse griep vaccinatie. Bijna dagelijks was hij te zien op het journaal en in allerlei praatprogramma’s. Tótdat een slimme journalist ontdekte dat deze vriendelijk ogende ‘opa’ directe financiële belangen had in het door hem zelf aangeprezen anti-virale middel Tamiflu. Toen verdween hij om strategische redenen (?) van de buis en werd het stokje overgenomen door andere welwillende lieden die u ervan moesten overtuigen zich vooral vol vertrouwen over te geven aan zorgen van ‘Vadertje Staat’.

Afijn, deze Roel Countinho komt dus aan het woord in een paginagroot interview in het ND. Ontroerend om te lezen dat de man nog steeds voluit gelooft in de veiligheid van vaccins. Hij heeft zelfs, aldus de krant, bij het ouder worden mínder het gevoel dat de mens slecht is. Boeiende stelling die Freudiaans georiënteerde psychologen het nodige voer voor theorieën over zelfrechtvaardiging zal kunnen opleveren. Maar het vervolg is pas echt slim bedacht. Dhr. Coutinho benadrukt hoezeer hij van nature een ‘wantrouwig’ persoon is. U begrijpt de gedachtegang en u volgt die natuurlijk blindelings. Want als zélfs een wantrouwig man als Coutinho vertrouwen heeft in de vaccins die hij met droge ogen adviseerde aan zwangere vrouwen en kleine baby’s, dan kunt u gerust zijn. Dan is iedere twijfel wel weggenomen.

Blijft het voor mij een raadsel wat deze zelfde Roel Coutinho, wetenschapper van beroep, doet met de vernietigende mening van de prestigieuze Cochrane Collaboration in een review studie gepubliceerd in The British Medical Journal oktober 2006 (BMJ 281006) waarin de onderzoekers met verbazing spraken over de kloof tussen enerzijds de overtuiging van beleidsmakers over effectiviteit en veiligheid en anderzijds het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing over de werkzaamheid én de veiligheid van de jaarlijkse griepvaccinatie programma’s.

Hoe komt het toch dat ik precies het tegenovergestelde heb als Coutinho, hoe ouder ik wordt hoe meer ik besef hóe slecht de mens is.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

3 thoughts on “De leugen over vaccinaties

 1. Mooi stuk, vilein en recht voor z’n raap, precies dáár waar die wezen moet.
  In deze kromstaat waar alles maar dan ook alles het volk in de maag gesplitst wordt ter verrijking van het establishment, de multinational en de meekonkelende regering,viert het vuige verraad natuurlijk hoogtij, denk aan de kassa en belazer de massa is het motto wat hoog in het vaandel van de volksverlakkerij staat.
  Maar ja, moet jJan met de Pet zich maar eens wat meer gaan verdiepen in de FEITEN, ipv met ’n krat bier, een lading snacks op z’n luie reet voor de HYPNOTISEERMACHINE te gaan zitten, vrijdags naar de kroeg en zondags naar het voetbalveld en andere vermakelijkheden waar veel geconsumeert wordt en met een slok teveel weer naar huis gereden wordt.
  Wie appelen vaart die appelen eet, en zo boven zo beneden, want waar en hoge piet zich verrijkt aan creatief boekhouden en andere slimme lucratieve trucjes, doet JmdP een zwart klussie, ipv een cursus bij het LOI te volgen om zodoende te weten te komen dat een gezond mens met dito weerstand helemaal geen vaccinatie nodig heeft, en daar hoef je niet eens en cursus voor te volgen, op het WWW kun je van ALLES vinden over HOE HET ZIT…
  Maar ja, het werkt al 2000 jaar zoals het werkt en regeringen wéten dat en dus komt daar geen eind aan, het is aan het individu om zich boven de grijze geindoctrineerde massa uit te worstelen en zijn eigen richting te bepalen.
  Wat je zaait zul je oogsten …
  Als je altijd blijft doen wat je deed…blijf je krijgen wat je kreeg !
  Ben je daar blij mee? ga dan zo door.
  Ben je dat niet…? dan MOET je dr wat an doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s