Just another WordPress.com weblog

Gluten & Koemelk

4 reacties

Navolgende bericht ontving ik eerder deze week. Het illustreert mooi hoe groot de impact van gluten en/of koemelk is op onze gezondheid. Deze persoon heeft een zgn. exorfinen belasting, afkomstig van koemelk en gluten, geen darm-overgevoeligheid op beide voedingsmiddelen:

Sinds vorige week maandag begonnen met glutenvrij en geen melkproducten. Voel me opvallend goed alleen altijd nog wel een slag om de arm voor een terugval…maar goed we zullen zien
Daarnaast iets erg opvallends
Vorige week maandag was ik 101.7 kilo
Vanochtend 99.3 kilo
2,4 kilo eraf in week en dan heb ik gewoon lekker gegeten en gedronken alleen zonder gluten en zonder melkproducten..
Ongelofelijk wat voeding kan doen!

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

4 thoughts on “Gluten & Koemelk

  1. Hou vol want er zijn nog meer gunstige effecten van glutenvrij en koemelkvrij eten. Je voelt je fitter, geen lunchdips meer en vermoeidheid neemt af.

    • Doe je dit onder begeleiding van een diëtiste of op eigen houtje?
      Heb zelf ook zo last van vermoeidheid en lunchdips en wil dit graag eens proberen.
      Binnen hoeveel weken/maanden zou je verschil moeten merken?

      • Een begeleiding van een (natuur)diëtiste kan handig zijn als je moeite hebt de juiste vervangende producten te vinden. Niet alles ‘standaard’ glutenvrije producten zijn even gezond omdat er nogal eens gebruik gemaakt wordt van vervangende ingrediënten die een hoge Glycemische Index hebben, d.w.z. dat ze een sterke boost geven aan de productie van insuline en dat is ook weer een dik makende factor.
        De meeste mensen merken het verschil binnen één of enkele weken, is mijn ervaring.

        Mvg. Wim

  2. Ik ben nu 2 weken bezig met een exorfine vrij dieet. Ik had brain fog, depressie, concentratiestoornis, gewichtstoename en geen energie. Dus een vicieuze cirkel . Op dieet en sporten kon ik niet owv te weinig energie. Nu na 2 dagen exorfine vrij dieet was ik al verlost van mijn hoofdpijn en brain fog en depressie en concentratiestoornis en na 2 weken ben ik al 3 killogram kwijt zonder mezelf uit te hongeren. Dus elke dag chips of frietjes kan nog altijd. De vreetbuien zijn er ook niet meer en ik kom langer toe na de maaltijd. Ik sta versteld dat dit de doorbraak is van mijn vicieuze cirkel.

Plaats een reactie