Navolgende bericht ontving ik eerder deze week. Het illustreert mooi hoe groot de impact van gluten en/of koemelk is op onze gezondheid. Deze persoon heeft een zgn. exorfinen belasting, afkomstig van koemelk en gluten, geen darm-overgevoeligheid op beide voedingsmiddelen:
Sinds vorige week maandag begonnen met glutenvrij en geen melkproducten. Voel me opvallend goed alleen altijd nog wel een slag om de arm voor een terugval…maar goed we zullen zienDaarnaast iets erg opvallendsVorige week maandag was ik 101.7 kiloVanochtend 99.3 kilo2,4 kilo eraf in week en dan heb ik gewoon lekker gegeten en gedronken alleen zonder gluten en zonder melkproducten..Ongelofelijk wat voeding kan doen!
juni 28, 2017 om 1:16 pm
Hou vol want er zijn nog meer gunstige effecten van glutenvrij en koemelkvrij eten. Je voelt je fitter, geen lunchdips meer en vermoeidheid neemt af.
augustus 15, 2017 om 2:53 pm
Doe je dit onder begeleiding van een diëtiste of op eigen houtje?
Heb zelf ook zo last van vermoeidheid en lunchdips en wil dit graag eens proberen.
Binnen hoeveel weken/maanden zou je verschil moeten merken?
augustus 16, 2017 om 6:45 am
Een begeleiding van een (natuur)diëtiste kan handig zijn als je moeite hebt de juiste vervangende producten te vinden. Niet alles ‘standaard’ glutenvrije producten zijn even gezond omdat er nogal eens gebruik gemaakt wordt van vervangende ingrediënten die een hoge Glycemische Index hebben, d.w.z. dat ze een sterke boost geven aan de productie van insuline en dat is ook weer een dik makende factor.
De meeste mensen merken het verschil binnen één of enkele weken, is mijn ervaring.
Mvg. Wim