Just another WordPress.com weblog

Algemene voorwaarden

 • De informatie op deze website is niet bedoeld voor diagnostische doeleinden of zelfmedicatie. Voor een persoonlijke diagnose of behandeladvies verwijs ik u naar de praktijk van CCG (info@ccgonline.eu)
 • We hanteren op deze weblog de algemeen aanvaarde richtlijnen voor correct en respectvol taalgebruik. We behouden ons het recht voor om reacties die zich daaraan niet houden van de weblog te weren.
 • De informatie op de weblog is waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke studies en op praktijkervaringen. Als het gebaseerd is op onze mening, dan is dat uit de formulering duidelijk.

11 thoughts on “Algemene voorwaarden

 1. In het verleden is er een artikel gepubliceerd over hoge homeopatische potenties (MK en XMK). Dat artikel kan ik niet meer vinden. Kan het nog een keer gepubliceerd worden? De meeste homeopaten werken met bijv 200k potenties 1 keer per week enz. Terwijl CCG uitsluitend werkt met hoge potenties, uiteraard niet zonder reden. Graag zou ik de zienswijze vernemen

 2. Ik weet niet of ik dat digitaal zo snel voor handen heb, Ada. De klassieke homeopathie staat bol van de zogenaamde wetten. Veelal blijken het niet zozeer wetmatigheden maar overtuigingen te zijn. Ik heb jaren geleden ontdekt dat er weinig reden is voor de zogenaamde minimale dosering, “vooral niet te snel herhalen”. In tegendeel, onze tijd vraagt om een geheel andere aanpak, ook binnen de homeopathie, dan wat gebruikelijk was 100 of 200 jaar geleden.
  Overigens werken we binnen CCG zeker niet alleen met XMK potenties, maar dagelijkse herhaling van hoge potenties is zeker geen uitzondering.

  Mvg.

  Wim

  • Beste Wim,

   Mijn dochter van 10 heeft nu 2 keren blaasontseking achterelkaar.En na 2 AB kuren nog steeds geen verbetering.Ik heb D mannose gebruikt,na 2 dagen was urine weer helder.Bij derde dag was mijn dochter 1 kuur vergeten en was haar plas weer troebel.Ik heb weer de dosering weer opgevoerd en was haar plas weer ok.Na dag 5 ,heb ik de kuur van elk 2 uurtjes naar 3 uurtjes.en haar plas was weer trobel.Betekent dat ik te snel ben met afbouwen.Eerlijk gezegd ik ben een beetje in de waar met de dosering.Ik moet zeggen dat ik samen met dit ook sinds 2 dagen orthica ortiflor gebruikt voor haar probiotica behandeling na antibiotica cuur.mag dit samen.

   Alvast bedankt

   Nita

   • Beste Nita,

    Uit je mail leid ik af dat het zo goed als zeker over een e-coli infectie gaat. Na de behandeling van de acute fase dient er niet zelden een langdurige (kan maanden duren) nabehandeling plaats te vinden met D-Mannose, om er zeker van te zijn dat dat alle e-coli bacteriën ook daadwerkelijk uit het urineweg weg zijn.

    Mvg. Wim

 3. Hallo Wim,

  Bedankt voor je reactie. Blijkbaar is het “bij de tijd blijven” in de homeopatie nog wel een groot punt. In de leerboeken op dat vlak worden nog altijd genoemde wetmatigheden aangehouden. In denk dat in deze tijd toch de praktijkervaring veel misschien wel alles te zeggen heeft.

  Groeten,
  Ada

 4. Goedemiddag,
  Dank voor de mooie artikelen. Ik heb een vraag: hoe meet je het jodium gehalte of depot in het bloed en welke waarde zou dat depot moeten hebben om ” normaal” genoemd te mogen worden.

  bedankt voor het antwoord

 5. Hoi Wim,
  Zou je mij een adres kunnen doorgeven waar men weet hoe zo een blokkade kan worden weggehaald.
  Alvast bedankt!
  C. Kappelmann

  • Alle CEASE artsen en therapeuten zijn daarin bedreven (zie google) en daaronder vallen wij (info@ccgonline.eu) ook.
   Daarnaast hebben we binnen CCG een diepgaande studie gedaan naar de gevolgen van Oxytocine gebruik. Afhankelijk van je klachten kan dat meerwaarde hebben.

   Mvg. Wim

 6. Beste Wim,

  onze zoon heeft pdd-NOS nu donderdag is zijn laaste kans om de 9 jaars prik te halen.
  Ik kom er niet uit, kinderarts adviseert om hem wel te geven maar lees tevens artikelen over autisme door inenting.

  Ik twijfel mijn gevoel zegt moet ik dit mischien maar niet geven, maar wil mijn kind ook niet iets ontzeggen wat wel geadviseerd word.

  Kunt u me uw persoonlijke mening geven.

  Mvg
  juul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s