Just another WordPress.com weblog

Casus: Koortssyndroom door vaccinaties

8 reacties

Hieronder volgt het verhaal van de ouders van een 7 jarige patiënt:

Onze zoon is inmiddels 7 jaar oud. Hij is zijn leven lang heel vaak en snel ziek. Ongeveer iedere maand is hij een week ziek en dan heeft hij flinke koorts tot wel 41 graden, vervolgens moet hij flink spugen, heeft hij buikpijn, maar ook zijn benen/knieën doen erg pijn. Na veel onderzoeken in het regionaal ziekenhuis zijn we doorgestuurd voor een second opinion in het WKZ in Utrecht. Daar kwam men al snel tot de conclusie dat hij een genetische afwijking heeft waardoor hij zijn leven lang het koortssyndroom zal houden. Dat is niet te genezen en de koortsaanvallen zijn enkel te stoppen met prednison. Nadat hij in 2 maand tijd 5 koortsaanvallen kreeg, die iedere keer weer werden behandeld met een stootkuur van prednison, kreeg hij een door zijn lage weerstand een longontsteking eroverheen. De prednison leek de koorts te stoppen maar zijn weerstand kreeg elke keer weer een flinke deuk. Nadat hij voor de longontsteking zijn zoveelste antibioticakuur kreeg, waren we als ouders helemaal klaar met deze behandeling: het koortssyndroom was niet genetisch bevestigd, de prednison leek meer kwaad dan goed te doen en onze zoon raakte steeds verder achterop. School, sporten en spelen met vriendjes kwamen steeds verder naar de achtergrond.

In januari zijn we bij CCG terechtgekomen en daar werd na de intake vrij snel duidelijk dat onze zoon zijn vaccinaties 2 maand na zijn geboorte heeft gehad, terwijl hij 3 weken te vroeg geboren was: dat bleek veel te snel. Hij was vanaf de uitgerekende datum nog maar 5 weken oud voordat hij zijn eerste vaccin kreeg. Blijkbaar heeft dat zoveel ontregeld in zijn lichaam dat hij telkens aanvallen kreeg en zijn afweer dusdanig ontregeld was, dat hij niet meer normaal functioneerde. Hij heeft naast een aantal supplementen, een poly kindervaccin nosode gekregen (een homeopatisch middel gemaakt van de kindervaccins). Hij is in de afgelopen 2 maand 2 keer ziek geweest, de eerste keer was na 2 dagen de koorts weg (terwijl dat in het verleden minimaal 1 week aanhield). De 2e aanval was binnen een dag verdwenen. Beiden keren zonder gebruik van Prednison of andere reguliere koorts onderdrukkers. Heel voorzichtig beginnen we te geloven dat deze behandeling zijn effect heeft. Onze zoon gaat inmiddels voor het eerst hele dagen naar school, speelt net als zijn leeftijdsgenootjes weer lekker buiten met vriendjes, heeft met zijn buurjongens judo opgepakt en is heerlijk energiek. We kennen hem niet weer, ook sociaal gezien begint hij zich ineens versneld te ontwikkelen nu hij meer energie heeft. We zijn heel dankbaar voor zijn gezondheid. Het is erg jammer dat in de reguliere geneeskunde het Post Vaccinaal Syndroom niet erkend wordt/is. En voor ons als ouders een wijze les om naast de reguliere geneeskunde ook de waarde in te schatten van andere geneeswijzen.

Commentaar Wim:

De ervaring leert dat deze jongen binnen afzienbare tijd geheel hersteld zal zijn. De kans op het Post Vaccinaal Syndroom neemt toe bij het volgens de RIVM planning vaccineren van te vroeg geboren kinderen.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

8 thoughts on “Casus: Koortssyndroom door vaccinaties

 1. Betreft; Casus: Koortssyndroom door vaccinaties.
  Vraag; Hoe komen we in contact met CCG voor intake of consult?
  Ik heb een kleinzoon met, voor zover mij bekend, identieke klachten als in de casus omschreven. Komen bij huisarts en specialisten niet verder dan de veronderstelde diagnose HIDS, terwijl dit genetisch niet is bevestigd. Als grootouder heb ik alle tijd voor onderzoek over dit thema via internet en zo legde ik de link met PVS.
  Kunt u ons verder helpen?

 2. Onze dochter Amy van net 5 jaar heeft al ongeveer 4 jaar een zelfde soort klachten. Om de 18 dagen krijgt zij koorts met forse buikklachten. Dit duurt dan ongeveer 4 dagen. We zijn al vele keren bij een kinderarts geweest in het MMC Veldhoven. Even zo vele malen is er bloed geprikt en urine ingeleverd. Elke keer zonder resultaat. Daar zij het nu ook niet meer weten zijn we verwezen naar de WKZ in Utrecht. Amy is niet te vroeg geboren. We zijn met Amy ook bij een osteopaat geweest en bij een homeopaat. Toeval is dat ze beiden deze koortsaanvallen toeschrijven aan een gebeurtenis die omstreeks haar 14e levensmaand moet hebben plaatsgevonden. Amy heeft toen inderdaad de Mexicaanse griepprik gekregen. Van de homeopaat heeft Amy tegengif gekregen in de vorm van korreltjes. Helaas nog zonder resultaat. Op 27 juni zijn we voor het eerst in het WKZ geweest. Men had toch het verdacht op een vorm van koortssyndroom. Er is op 6 varianten getest. Van 5 hebben we al een negatief ( voor ons positief) resultaat ontvangen. Van De zesde variant hebben we nog geen uitslag. Op 19 juli kreeg Amy weer koorts en zijn we met spoed naar het WKZ geweest. De kinderarts heeft toen voorgesteld om met colchicine te starten. Daar zijn we op 21 juli mee begonnen. Op 8 augustus kreeg ze weer koorts met buikpijn. Dit was de eerste dag erg heftig met koorts tot 40,3 graden. Echter na deze dag was Amy weer koortsvrij.
  Is het mogelijk dat Amy ook het koortssyndroom door vaccinatie heeft? Op 2 september moeten we weer naar het WKZ. Daar horen we ook de uitslag van de 6e variant en krijgt Amy een echo van de onderbuik, nieren en blaas.

  • Zeker is het mogelijk dat dit syndroom ontstaat door vaccinaties in de vroege kinderjaren.

   Mvg. Wim (wim@ccgonline.eu)

   • Dank voor uw snelle reactie. Wat raadt u ons aan om te doen? Nogmaals die korrels nemen van de homeopaat? Colchicine blijven geven, mogelijk haar hele leven? Een andere specialist raadplegen? Mogelijk wijst het DNA onderzoek ook niet op een genetische afwijking. Dan weten we het helemaal niet meer.

   • Neem dinsdagmiddag even contact voor overleg 036-5224145

 3. Beste,

  Mijn zoon van 5 heeft identieke klachten en ook bijzonder is er met DNA onderzoek niks uitgekomen. Er zijn inmiddels 12 varianten van het koortssyndroom uitgesloten. Waar ik alleen niks over hoor, is ook een verhoogde CRP waarde van het bloed tijdens een koortsaanval. Is daar iets over bekend? Bij onze zoon zijn de aanvallen dermate heftig dat zijn saturatie helemaal weg valt, letterlijk levensgevaarlijk dus..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s