Just another WordPress.com weblog

Casuïstiek: vaccinatieschade

6 reacties

Verslag van een moeder:

Zomaar vaccineren? Denk effe na!!

Ruim 8 jaar geleden ben ik, als onervaren moeder, met mijn oudste dochter het vaccinatie programma begonnen zoals voorgeschoteld via het RIVM. Eigenlijk, heel naïef, dacht ik er goed aan te doen door haar alle benodigde vaccinaties op tijd en volgens het boekje te laten geven. Onze dochter was als baby gezond geboren en haar ontwikkeling verliep voorspoedig.

Maar toen Daphne 8 maanden was, zag ik dat ze licht schokkende beweginkjes maakte. Haar ogen rolden weg en haar armpjes bewogen heen en weer. Toen ze eenmaal goed kon zitten viel ze, tijdens een aanval, met haar hoofdje voorover op de grond. Via het consultatiebureau, huisarts en kinderarts zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij de kinderneuroloog in het VU van Amsterdam.

De uitslagen van de eerste  EEG’s gaven aan dat het om epileptische aanvallen ging. In haar hersenen  vertoonden zich epileptische activiteiten. Al snel werd er door de kinderneuroloog diazepam voorgeschreven. Een middel wat op Daphne een apathische uitwerking had. Ze ondernam geen enkel activiteit meer en werd erg suf. Haar ontwikkeling stond stil. Er kwam geen verbetering en de aanvallen werden steeds heftiger.

Ondertussen werden wij benaderd door Wim Gelderblom, klassiek homeopaat. Hij startte een behandeling waarbij de eerder verkregen vaccinaties werden ontstoord. Met name op de ontstoring van de K-vaccinatie (kinkhoest) reageerde Daphne positief middels koorts. Echter de aanvallen hielden aan. Onder intensieve begeleiding van Wim zijn wij gestart met een ander homeopathisch medicijn. Een aantal weken later kreeg Daphne ineens hele hoge koorts en de aanvallen volgden elkaar op. Een dag lang heb ik met haar op schoot gezeten. Onzeker en bang. ’s Avonds kreeg ze zwarte ontlasting en de koorts verdween. Vanaf dat moment zijn de epileptische aanvallen tot op de dag van vandaag weggebleven.

Het is nu acht jaar later. Omdat haar ontwikkeling gedurende een half jaar heeft stilgestaaan, heeft deze gebeurtenis wel een stempel gedrukt op haar gehele welzijn. Nu zoveel jaar later kunnen we vaststellen dat haar ontwikkeling het niveau heeft bereikt adequaat voor haar leeftijd. Het gaat nu erg goed met haar.

De vaccinatie voor de kinkhoest is nooit meer gegeven. De overige vaccinaties worden niet meer tegelijkertijd gegeven (zogenoemde cocktails). Bovendien worden de benodigde vaccinaties homeopatisch voorbereid middels een profylaxe (korreltjes onder de tong). Het lichaam en het afweersysteem wordt voorbereid op de vaccinatie en hierdoor zijn de bijwerkingen nihil.

Voor onze jongste dochter (bijna 2 jaar) stonden wij opnieuw voor de keuze voor het wel of niet vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Persoonlijk vind ik de door de overheid gegeven informatie erg summier, de samenstelling van het vaccin verontrustend en daardoor de risico’s voor het kind te groot. In overleg met Wim zijn wij een alternatieve behandeling gestart wat preventief werkt en bescherming biedt tegen de Mexicaanse griep. Al onze 4 kinderen zijn nu gestart met deze behandeling.

Op dag 2 van de profylaxe kreeg Daphne ineens hele hoge koorts, +40 graden.  Ook de volgende dag bleef de hoge koorts aanhouden, haar hals was gezwollen en klaagde ze over pijn in haar keel. We hebben direct contact opgenomen met Wim. Volgens Wim kon dat niet komen van de profylaxe, er zou mogelijk sprake kunnen zijn van griep. Hij adviseerde ons om haar elke twee uur te laten stomen met fulvinezuur en een paar druppels eucalyptus. We hebben dit middel direct bij hem opgehaald en haar laten stomen. De volgende ochtend, nauwelijks 12 uur later, was de koorts gezakt en was de pijn in haar keel verdwenen. Gedurende twee dagen hebben we Daphne nog laten stomen. Na drie dagen is de koorts weggebleven en voelde ze zich weer helemaal beter.

Met mijn verhaal heb ik willen neerzetten dat er méér is dan zomaar vaccineren. Met de juiste middelen en goede alternatieven kan onder intensieve, deskundige begeleiding, het juiste doel worden bereikt: De gezondheid van je kind!!

Dus…..zomaar vaccineren? Denke effe na!!

Sonja Gelderblom-van de Ven

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

6 thoughts on “Casuïstiek: vaccinatieschade

 1. Pingback: Bijwerkingen Mexicaanse griep vaccin ‘vallen mee’ « Ccgforum’s Weblog

 2. Beste Wim,
  als reactie op dit verhaal:
  ons kleinkind Ruben is drie jaar geleden overleden aan een ernstige vorm van epileptie ‘het Syndrôme van Dravet’ , begonnen na de eerste vaccinatie toen hij drie maanden was.
  Hij is twee jaar geworden, een zeer moeilijke tijd van ziekenhuis in en ziekenhuis uit.
  het consultatiebureau was niet bekend met het feit dat epiletiepatiënten een speciale vaccinatie krijgen.
  Er is inmiddels een onderzoek gaande, epiletie en Dravet!!!!
  Over mexicaanse griep: de schoonmoeder van mijn dochter is ook epileptiepatiënt (heeft niets te maken met de vorm van mijn kleinzoon)had al 10 jaar geen aanval gehad, 10 dagen na de vacinatie van de mexicaanse griep krijgt ze een aanval??? Toeval of ???
  met vriendelijke groet,
  Annelies

 3. Beste Annelies,

  De moeilijkheid is natuurlijk: het bewijs. En dan kom je in een moeilijk krachtenveld terecht. Ik heb tal van observaties die de relatie bevestigen en dat geldt voor duizenden collega’s wereldwijd, maar bewijs het maar eens. Zeker als er machtige partijen zijn die er alles aan gelegen is om deze relatie als ‘fantasie’ van de hand te wijzen.

  Wim

 4. goedendag Wim, nu ik dit allemaal lees. Ik heb een dochter van 8 jaar met epilepsie en zijn kreeg last op leeftijd van 8 maanden van rollende ogen, trillingen en schuddende aan de armen en benen . ook van uit de EEG is epilepsie geconstateerd, nu zit zij aan de medicatie. tja wat te doen, artsen hebben ook hersenbeschadiging geconstateerd op 2 jarige leeftijd. Nu van of daag de dag is mijn zoon van 4 maanden verkeerd gevaccineerd de HIB (middel voor de hersenvliesontsteking) zat niet inbegrepen bij de cocktail. dus we doen het over 2 weken opnieuw. mag dit wel. ik maak me toch ernstige zorgen. ik vind dit een ernstige fout

  • Dit zijn moeilijk situaties. Aantonen dat het met de vaccinaties te maken heft zal doorgaans niet meevallen.
   Veel sterkte ermee.

   Wim

  • Wij hebben hetzelfde onze zoon is van 2008. Is er een site voor kinderen met koortsstuipen epileptische aanvallen … kind was 1.5 en uit het niet gebeurde het, Soms wel 3 x op n dag het begon met onzin brabbelen dan ineens voorzichuit kijken heel sloom en weg was die. Ik heb diverse opnames van het gebeuren. Dit kon ik ook laten zien bij de kinderarts…. onze zoon is 12 en sinds zijn 8 is het weg omdat ik heb aangedrongen op het verwijderen van de keel en neus amandelen heeft jaren geduurd maar ik had gelijk als moeder. Het stopte. . maar de onmacht de leugens van het kastje naar de muur worden gestuurd is een hel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s