Ccgforum's Weblog

Just another WordPress.com weblog

‘Verkwikkende’ zoetstof ziekmakend!

2 reacties

Het al eerder onder uw aandacht gebrachte tijdschrift Medisch Dossier komt deze maand met een geruchtmakend en schokkend artikel over het gegeven dat een veelvuldig gebruikte zoetstof HFCS (glucose-fructosestroop, High Fructose Corn Syrup), ook wel maisstroop met een hoog fructose gehalte genoemd een belangrijke bron van kwik is. Daarmee is het wellicht nog riskanter om er gebruik van te maken dan het eten van vis uit onze sterk vervuilde zeeën en oceanen.

Schokkend, als we bedenken hoe schadelijk kwik is voor de gezondheid van de mens én hoe wijdverbreid het gebruik van deze zoetstof is door de voedingsmiddelen industrie. U bent gewaarschuwd!

Neem zelf kennis van wat het blad erover schrijft.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Verder nog actief binnen een tweetal andere bedrijven die primair gericht zijn op gezondheid, gezondheidsbevordering en verbetering van vitaliteit.

2 thoughts on “‘Verkwikkende’ zoetstof ziekmakend!

  1. In de biologische chocopasta ‘Carobella’ (van het merk Molenaartje) zit ook dergelijke maisstroop… Ik vraag me dus af of daar ook kwik in zou zitten?….

  2. Dat hangt ervan of het daadwerkelijk om HFCS gaat en als dat zo is, waar de maisstroop is bereid. Er zijn fabrieken die van een productieproces gebruik maken waarbij vervuiling met kwik optreedt maar er zijn ook productiefabrieken die daar geen gebruik van maken. Het zal dus van de warenwet afhangen of ze dit product onderzocht hebben op kwik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s