Just another WordPress.com weblog

Vragen over de gevolgen van Oxytocine-gebruik 5:

6 reacties

Vraag 11: Mijn bevallingen zijn al tien jaar en meer geleden. Heeft het dan nog invloed en heeft het dus zin om het te laten ontstoren?

Als u bedoelt of het zin heeft voor uw kind dan kan ik onomwonden positief reageren. Zoals gezegd zijn het met name de baby’s die doorgaans gevolgen van de oxytocine ondervinden en in principe is dat blijvend, tenzij het gecorrigeerd wordt. Met regelmaat pas ik die behandeling toe op volwassenen die 30 of 40 of meer jaar na hun geboortedag nog steeds opmerkelijk baat hebben bij het herstel van de oxytocine gevoeligheid.

Vraag 12: Heeft de baby waar ik nu zwanger van ben, last van de oxytocine die ik bij mijn vorige bevalling kreeg?

Daar ga ik niet zondermeer van uit tenzij de oxytocine toediening destijds blijvende veranderingen bij u zelf heeft veroorzaakt. In bepaalde gevallen is een verminderde receptor gevoeligheid namelijk wel door te geven in de generaties (Csaba: ‘transgenerational inprinting”).

Vraag 13: Heeft elke homeopaat hier ervaring mee, of hoe weet ik bij wie ik moet zijn om te laten ontstoren?

Daar kan ik helaas geen afdoende antwoord op geven. Je zou mogen verwachten van wel, maar in de praktijk blijken er nog steeds collega’s te zijn die hier geen ervaring mee hebben.

Vraag 14: Is homeopathie de enige manier om van de klachten af te komen?

Zeg nooit ‘nooit’, maar bij mijn weten wel en ik ben er tot op heden wel sterk van overtuigd dat het de snelste en meest zekere route is.

Vraag 15: Zijn er tips voor moeders/vrouwen om een infuus bij een eventuele volgende zwangerschap te voorkomen (indien mogelijk)?

Deze vraag is ook een onderwerp op zich waar ik binnenkort een aparte blog aan zal wijden.

-wordt vervolgd –

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

6 thoughts on “Vragen over de gevolgen van Oxytocine-gebruik 5:

 1. Dag Wim,

  Wij hebben nu Oxytocine 30K gebruikt bij mijn zoontje (2 jaar over 1 maand). De homeopaat vond dat er geen voldoende voortgang werd geboekt (zoontje nog erg druk, snel verveelt met speelgoed etc.).
  Nu hebben we zakjes TUB (Tuberculinum) korreltjes meegekregen. Wat is dat precies? Zijn er bijwerkingen, punten waar we op moeten letten etc. Graag een spoedige reactie, omdat we gister al moesten beginnen met de korreltjes.

  dank, mvg,
  Moes

  • Dag Moes,

   Je kunt pas beoordelen of de Oxytocine behandeling iets doet als je de héle reeks doorlopen hebt, eerder niet. Geen reactie op alleen de 30K zegt helemaal niets.
   Voor de andere vraag verwijs ik je toch echt terug naar je eigen behandelaar.

   Mvg. Wim

 2. Dag Wim,

  Als ik nu 2 korrels inneem ipv 1 korrel, betekent dat dat het “sterker” is en sneller werkt?

  Met vriendelijke groet,
  Lena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s