Just another WordPress.com weblog

Homeopatische verdunningen – vervolg –

Een reactie plaatsen

De zwaartekracht is een natuurkundig fenomeen wat niemand in twijfel trekt of waarvan niemand zal beweren dat het veroorzaakt wordt door bovennatuurlijke of kwade krachten. Toch begrijpen we de zwaartekracht niet. Maar het is een constante kracht waar we eindeloos veel berekeningen op los kunnen laten. Iedereen leert er al jong rekening mee houden. Newton ‘ontdekte’ het bestaan van de zwaartekracht, naar verluidt, doordat hij, terwijl hij tegen de stam van een appelboom zat uit te rusten, een appel zag vallen. Observatie staat ook in deze, aan de wieg van alle berekeningen met behulp van de zwaartekracht.

De werking van homeopatisch bereidde middelen berust op een biofysica fenomeen waarvan we alle ins en outs ook nog (lang?) niet begrijpen. Maar dát maakt het nog niet tot bovennatuurlijk.

Er is een simpel experiment, ik kondigde dat al aan, waarmee je de werking van homeopatisch bereidde middelen kunt aantonen.

Er zijn homeopatische middelen gemaakt van lichaamseigen stoffen, zoals hormonen of neurotransmitters. Wanneer iemand ten onrechte (dus zonder deugdelijke indicatie) een homeopatische bereiding van bijvoorbeeld Adrenaline (ons stress hormoon) frequent inneemt dan zullen er na enige tijd verschijnselen optreden die kenmerkend zijn voor een overmatige adrenaline-activiteit. Zeg maar, de persoon gaat zich gestrest voelen op onlogische momenten. Wanneer de apotheker die het middel moet bereiden en toezenden volgens de regels van de kansberekening mag beslissen of hij de proefpersoon het echte middel Adrenalinum C30 stuurt of een placebo (onwerkzaam suikerpilletje), dan zul je verschil zien. De persoon die onwetend de placebo inneemt zal geen stereotiepe stress verschijnselen krijgen i.t.t. de persoon die wel Adrenalinum neemt.

Laten de critici op eigen verantwoordelijkheid deze test maar eens doen. Dan kun je er niet omheen dat homeopatische middelen een voorspelbaar effect hebben.

 

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s