Just another WordPress.com weblog

Waarheid of Macht

4 reacties

Als natuurgeneesmiddelen bewezen effectief zijn is er een grote kans dat ze overgeheveld woorden naar “geneesmiddelen” en daarmee tactisch van de markt verwijderd worden.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

4 thoughts on “Waarheid of Macht

 1. Beste Wim,

  Ik geloof niet (sorry) in planten(dus ook kruiden) als geneesmiddel en ook niet in voedingssupplementen zoals vitamine pillen etc. Het lijkt er zelfs op dat deze juist contra werken. Dus dat dit soort dingen ziekten zouden genezen…mmmmmmmmmmmm

  Otto Warburg heeft al bij 80-90 jaar geleden de Nobelprijs ontvangen voor zijn hypothese/onderzoek dat kanker gevoed wordt door glucose (suikers).
  Onthoudt het lichaam van suikers en de kanker sterft uit. Er zijn al veel mensen die door deze methode van hun kanker genezen zijn. Kanker is toch feitelijk een woekering van cellen die ondervoedt zijn. De huidige voedingswijze (koolhydraten en plantenvetten) zoals geadviseerd door ons nationale Voedingscentrum is de doodsteek voor de mens.
  Waarom geloof ik niet in planten/kruiden/vruchten? Het zijn allemaal anti-nutriënten. Ze bevatten weinig voeding en veel gifstoffen. Het verwerken van plantenvoeding veroorzaakt stress in het lichaam omdat ze zo snel mogelijk afgevoerd/verwijderd moet worden. Hierdoor worden vitaminen en mineralen die je met echte gezonde voeding (dierlijke eiwitten en vetten) binnenkrijgt, verspild. Zonde. Mensen zullen zeggen dat je lichaam vezels nodig heeft; nee, niet waar. Vezels zijn de oorzaak van verstoppingen met gevolg van aandoening. Eén van de velen die daarop wijzen is Konstantin Monastyrsky van “Gutsense” Je lichaam is de beste dokter. Alle ziekten ontstaan door onjuiste voeding. Haal je de foute voeding uit je dieet, dan genees je.

  • Beste,

   Ik deel je mening niet gezind e tijd waarin we leven. We leven in een tijd van biochemische chaos en dat vraagt om een andere aanpak. Alleen met voeding lukt dat in veel gevallen niet meer.
   Ik zie dagelijks dat ze niet contra werken, zoals je voorstelt. Maar ook hier geldt wel dat maatwerk een vereiste is en daar ontbreekt het vaak aan.
   Otto Warburg heeft aangetoond dat een kankercel altijd een hypoxie cel is, dus een cel met een tekort aan zuurstof. Suikerconsumptie is één factor maar zeker niet de enige.

   Mvg. Wim

 2. Natuurlijk zijn dierlijke voedingsmiddelen wel een “natuurlijk” geneesmiddel ;-))

 3. j Boer

  Interessante discussies worden hier gevoerd. Goede voeding is nummer 1 om gezond te blijven. Wat is goede voeding ? De voedselzandloper kan enige leidraad geven. Daarnaast zijn vele medicijnen ontwikkelt uit planten en kruiden. ( heb vrienden die in de farmaceutische industrie werken ) Dus geloven of niet is niet zozeer de vraag. De vraag is meer wat heb je allemaal nodig als mens en wat komen we te kort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s