Ccgforum's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Bijhouden levenslijn belangrijk

Een reactie plaatsen

We leven in een uiterst complexe tijd. De factoren die onze gezondheid beïnvloeden zijn veel en de laatste decennia is het aantal mogelijke ziekmakende factoren alleen maar enorm toegenomen.

Wanneer er in een behandeling uitgegaan wordt van de totale mens dan kunnen allerlei gebeurtenissen uit het verleden verstrekkende invloed hebben op de gezondheid in het hier en nu. Het zou zeer aan te bevelen zijn dat ouders belangrijke gebeurtenissen en gezondheid gerelateerde zaken in chronologische volgorde betreffende hun kinderen zouden noteren. Met behulp van timeline software is dit heel simpel en overzichtelijk en het kan een eventuele behandeling binnen de complementaire geneeskunde zeer aanzienlijk vergemakkelijken.

Voor Apple is de Timeline 3D van Beedocs een betaalbaar en prachtig stuk software voor deze toepassing. Er zijn vergelijkbare programma’s ontwikkeld voor Microsoft.

Noteer van uw kind(eren) bijzonderheden in de zwangerschap, rond de geboorte, tijdstippen van vaccinaties en medicijngebruik, ziektegebeurtenissen, traumatische gebeurtenissen, veranderingen in de leefomgeving van het kind, veranderingen in de samenstelling van het gezin, etc. etc.

U kunt het beschouwen als een soort dagboek in telegramstijl maar dan geprojecteerd op een levenslijn waardoor relaties tussen gebeurtenissen en klachten veel eerder zichtbaar worden. Voorbeeld levenslijn

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Verder nog actief binnen een tweetal andere bedrijven die primair gericht zijn op gezondheid, gezondheidsbevordering en verbetering van vitaliteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s