Just another WordPress.com weblog

Verslaafd. Maar waarom….?

Een reactie plaatsen

Er is tegenwoordig veel te doen rondom verslavingen in onze maatschappij. Dit kan variëren van verslaving aan alcohol, tabak of drugs tot verslaving aan computer games, seksverslaving etc. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat er een dieperliggende reden kan zijn in de biochemie van de hersenen waardoor iemand een grotere aanleg heeft om verslavingen te ontwikkelen.

Veel mensen die verslaafd zijn hebben een vorm van bijnierzwakte gecombineerd met een serieuze verstoring van het mineralenprofiel in de hersenen waardoor er een intrinsieke behoefte is aan sterke prikkels. Het aanpakken van de verslaving met voorbijgaan aan dit probleem maakt dat de kans van slagen om succesvol van de verslaving af te komen veel lager is. Er is een onderzoeksmethode om dit achterliggende profiel van het neuro-hormonale systeem en de stofwisseling helder te krijgen, waardoor een gecombineerde aanpak mogelijk is.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s