Just another WordPress.com weblog

Tekort aan mineralen; serieus probleem.

3 reacties

Onderzoek onder honderden mensen met zeer uiteenlopende klachten heeft in het afgelopen jaar laten zien dat verstoringen in de mineralen toestand van het menselijk lichaam eerder regel dan uitzondering is. Het gaat daarbij niet alleen om vaak ernstige tekorten van allerlei mineralen waaronder de zo belangrijke zink, maar ook kloppen de onderlinge verhoudingen tussen de mineralen veelal totaal niet. Het is belangrijk dat we voldoende calcium binnen krijgen en dan ook nog in de juiste verhouding t.o.v. van bijvoorbeeld magnesium.

Gezondheidsbevordering en ziektepreventie begint bij een goede voeding, een evenwichtige levensstijl en een juiste balans in de nutriënten in het lichaam.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

3 thoughts on “Tekort aan mineralen; serieus probleem.

 1. En voor de opname van mineralen hebben we die verzadigde vetten nodig waar mensen massaal bang voor zijn.
  Zie het werk van Weston Price. Na 80 jaar (dit boek is bijna een eeuw geleden geschreven) is er een nederlandse vertaling op de markt van Nutrition & Physical degeneration.

 2. Daarom neem ik onbewerkt e cacao die door een speciale sound wave gezuiverd is van bacteriën en parasieten bevat meer dan 300 mineralen vitaminen chroom ,ijzer,magnesium …. en Raw is niet altijd raw dit is het verschil tussen 31 graden verwarmd of 118 graden.

  luister maar eens naar dit MP3 bestand
  [audio src="http://healthychoc.ws/wp-content/uploads/2012/04/ChocoNat-Product-Overview-about-9-minutes.mp3" /]

  fijne dag nog

  Peter

  • Ja en nee. Dat lijkt een mooi verhaal en je bent duidelijk erg enthousiast over de heilzame effecten van cacao. Maar je moet een onderscheidt maken tussen een generiek product, algemeen goed voor de instandhouding van de gezondheid en specifieke aanvulling van nutriënten voor mensen die niet meer (helemaal) gezond zijn. Ziekte los je niet op met generieke maar alleen met specifieke interventies.

   Mvg. Wim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s