De mythes over afvallen en voeding zijn velen en ze zijn hardnekkig. Ik heb er op deze blog al eerder aandacht aan besteed, maar wil het nogmaals noemen.
De laatste tijd hebben we uitstekende ervaringen opgedaan met de methode van Yvonne Lemmers (www.gripopkoolhydraten.nl) . Een methode die zeer is aan te raden. In het volgende artikel dat dateert van 2008 maar nog niets aan actualiteit heeft ingeleverd, leest u meer over deze inzichten
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Laden...
Gerelateerd
Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie.
Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.
oktober 12, 2011 om 10:11 am
Een belangrijke opmerking uit het artikel is dat het eten van geraffineerde koolhydraten leidt tot vergroting van de insulineproductie. Deze grotere insulineproductie leidt weer tot het vergroten van de energievoorraad in vetopslag.
Sinds een half jaar doen mijn vrouw en ik aan Clean-Eating
Waarbij we ons richten op natuurlijke producten.
Voordeel is dat we meer energie hebben, het sporten makkelijker gaat en we in het geheel gezien meer energie hebben. Erg prettig.
Overigens is alleen het begin lastig. Als je het eetpatroon veranderd hebt, gaat het verder best goed. Trakterende collega’s gaan er op den duur rekening mee houden.