Just another WordPress.com weblog

Weeënopwekkers op basis van synthetische Oxytocine niet zonder risico’s voor moeder en kind

15 reacties

Het is niet ongebruikelijk om synthetisch oxytocine te gebruiken om de geboorte op te wekken. Ook wordt deze vorm van oxytocine in de vorm van een neusspray gebruikt door zogende vrouwen om daarmee de borstvoeding te reguleren. Vooral als jonge moeders werken en daarom kolven om de moedermelk op andere tijdstippen per flesje aan de baby te geven, maken er nogal eens gebruik van.

Het kan natuurlijk medisch gezien onvermijdelijk zijn om de geboorte op deze manier een handje te helpen. Maar juist dan is het goed om te weten dat deze vorm van Oxytocine niet zelden z’n ‘sporen’ achterlaat, zowel bij moeder als bij kind.

Sporen in de vorm van een zogenaamde ‘blokkade’. Voor veel mensen een vaag begrip en daarom verwijzen ze het gemakshalve naar het rijk der fabelen. Maar al die ouders die hun kind hebben laten behandelen voor blokkades als gevolg van vaccinaties, voedingsadditieven (met name aspartaam en MSG), geneesmiddelengebruik e.d. weten dat ze het zich bepaald niet verbeelden. Wanneer blokkades worden getraceerd en opgeruimd leidt dat niet zelden tot een spectaculaire verbetering in het functioneren van het betreffende kind.

Talloze kinderen (en volwassen vrouwen) hebben we inmiddels behandeld voor een Oxytocine blokkade. De klachten die samenhangen met een Oxytocine blokkade kunnen zeer divers zijn. Er zijn sterke aanwijzingen dat een (belangrijk?) deel van de kinderen met A(D)HD en/of Dyslexie deze klachten hebben (mede) als gevolg van de weeënopwekkers die er bij de geboorte zijn gebruikt.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

15 thoughts on “Weeënopwekkers op basis van synthetische Oxytocine niet zonder risico’s voor moeder en kind

 1. Goedemiddag,

  Ik ben erg geinteresseerd in de gevolgen van het toedienen van oxytoxcine voor de moeder. In de artikelen staat alleen vermeld dat het ook voor de moeder gevolgen heeft, maar er staat niet bij vermeld ovver welke gevolgen het gaat. Zelf heb ik namelijk ook het gevoel dat ik er ook last van heb.. Heb zo’n last van eczeem.

  • Beste Emmie,

   Het probleem is dat de gevolgen zeer divers zijn en dan kan variëren van ‘oppervlakkige’ huid-slijmvlies-weerstands problemen tot en meet emotionele of gedragsproblemen. Het ontstoren, zoals we dat noemen, is de enige zeker manier om een vermoeden vane en Oxytocine-blokkade te kunnen vaststellen en oplossen.

   Mvg. Wim

 2. Hoi – was even vergeten erbij te zetten dat ik een Oxytocine blokkade bedoel…Groet CK

 3. Ik ben zelf ingeleid dmv synto. Na mijn bevalling kreeg ik een postpartum depressie. Zelf heb ik sterk het idee dat hier een verband tussen is. Is hier bij u meer over bekend?

 4. Hallo, mijn zoon van 10 heeft ass en is heel agressief en gevoelloos. Onze dokter heeft ons oxytocine neusspray voorgeschreven. Weet iemand of dit hormoon invloed heeft op zijn groei? Alvast bedankt

  • Invloed op de groei verwacht ik niet, maar dat neemt niet weg dat ik het een zeer zorgelijke actie vind. Alle signaalstoffen in het lichaam werken pas als er voldoende gevoelige receptoren beschikbaar zijn. De problemen van je zoon zouden kunnen wijzen op een tekort aan Oxytocine-effect, mogelijk als gevolg van een verminderde gevoeligheid van de receptoren. Het inzetten van synthetisch oxytocine in de vorm van een neusspray zal dit probleem niet oplossen en waarschijnlijk alleen maar versterken waardoor afhankelijkheid ontstaat van steeds hogere doseringen. Het resetten van de oxytocine receptoren is een veel elegantere en natuurlijker aanpak die ook nog eens een duurzaam resultaat oplevert.

   Mvg. Wim

 5. Beste Wim,

  Hoe werkt zo’n reset in het geval van een ASS aandoening? Zou u mij daar (per mail) meer informatie over willen geven?

  Bij voorbaat dank.

  Mvg,

  Anne

 6. Ik heb kort voor de geboorte van onze zoon 6 EH oxytocine ingespoten gekregen Inmiddels een volwassen zoon waarbij kort geleden toch autistische trekken en asperger naar voren kwamen.
  Hij wordt binnenkort getest en behandeld. In hoeverre kan zo weinig oxytocine dan verantwoordelijk zijn. Ik vermoed ook de combi met vaccins etc

 7. Ik ben verbluft nu ik dit lees. Mijn moeder heeft inderdaad een een inleiding gehad en ze waren haar vergeten in het ziekenhuis. Ze was al half bewusteloos en zo ben ik ter wereld gekomen met een flinke stoot hormonen. Weet dat er iets niet klopt met me en ben denk ik nou bij de bron. Heb diagnose ADD met forse uitschieters ADHD. Gered van wiegendood en heb ooit gehoord dat mijn bijnierschors teveel hormonen produceerde. Ben wel een gelukkig mens maar wordt soms gek van mij zelf, want sta altijd onder spanning zeg maar……. kan het niet vinden gevoel. Ik ga het boek kopen en naar CEASE- therapie. Heel erg bedankt!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s