Just another WordPress.com weblog

Vaccin tegen roken.

3 reacties

Big Pharma is nog lang niet klaar met het ontwikkelen van vaccins. Een nieuwe loot aan de stam van vaccins is de ontwikkeling van het nicotinevaccin. Het eerste vaccin, volgens de pers, dat een gedragsverandering veroorzaakt.

Het vaccin zorgt ervoor dat er anti-stoffen gemaakt worden tegen de stof nicotine. Hierdoor kan de nicotine de hersenen niet binnendringen en zou het verslavende effect uitblijven. De bijwerkingen worden gering genoemd, maar hierbij doelt men zoals gewoonlijk alleen op de neven-effecten die op korte termijn optreden. De lange termijn effecten zijn nog niet bekend en er is weinig redenen om hierover optimistisch te zien. In de eerste plaats zullen we ook bij dit vaccin, zoals bij alle andere vaccins, de zogenaamde blokkades krijgen als gevolg van de vaccinatie. Aan de andere kant hebben we reden tot zorg omdat er binnen het lichaam een op nicotine gelijkend molecuul is, nicotinamide genoemd. Een andere naam voor Vitamine B3. Nicotine en nicotinamide hebben een sterk overeenkomstige molecuul-structuur. Zodanig zelfs dat één van de schadelijke effecten van roken is de competitie die nicotine aangaat met nicotinamide. Hierdoor komt de opname en het gebruik van nicotinamide in gevaar. En vitamine B3 is een uiterst belangrijke stof met tal van functies in het organisme.

Dus, niet te vroeg juichen a.u.b.

En de voorstelling van zaken die in de pers gegeven wordt als zou dit een veelbelovende manier zijn om jongeren van het roken af te houden door ze als kind reeds tegen nicotine te vaccineren vinden we uiterst bedenkelijk.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

3 thoughts on “Vaccin tegen roken.

 1. Hebben neo-nicotinen (pesticiden) daarbij ook nog invloed, aangezien die ook een zelfde soort structuur hebben?

  • Het is niet ondenkbaar vanwege de overeenkomst in molecuulstructuur dat voor de groep pesticiden hetzelfde geldt. Des te meer reden voor zorg want het spul wordt erg veel gebruikt.

   Mvg. Wim

 2. Ik was drie weken geleden op de intake voor dit onderzoek.
  Toen ik vertelde dat ik een regelmatige drinker was, werd ik meteen uitgesloten.
  Wat is hiervan de reden? Heeft alcohol invloed op het onderzoek of geeft het extra medische bezwaren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s