Just another WordPress.com weblog

CCG introduceert Tele-consult

Een reactie plaatsen

Stelt u zich voor dat u een afspraak hebt voor een consult en u hoeft er de deur niet voor uit. Geen files, geen brug die net op het verkeerde moment open gaat, geen stress. Maar ook geen reistijd en -kosten.

Dat kan, althans in veel gevallen. CCG introduceert het tele-consult. Dit betreft als regel een vervolgconsult. Dankzij enorme vooruitgang op het gebied van telecommunicatie- en beeldtechniek, is de ‘beeldtelefoon’ met een geringe investering voor iedereen met een computer bereikbaar geworden. En het bellen is nog gratis ook.

Praten met iemand terwijl je de ander helder en scherp op je computerscherm ziet, dat kan tegenwoordig. Je praat bijna alsof jij bij elkaar aan de tafel zit.

Wat je ervoor nodig hebt is een computer met een snelle internetverbinding, een kwalitatief hoogwaardige webcam (soort kleine videocamera die je op het scherm van je computer zet en waarmee de beelden worden opgenomen en doorgestuurd). Hoogwaardig betekent tegenwoordig HD (High Definition) kwaliteit. Een aanduiding die u wellicht herkent van de nieuwste ontwikkelingen op TV gebied (HD TV).

Het is duidelijk dat het welslagen van dit type contact staat of valt met de beeldkwaliteit.

Er is voor een gedegen consult absoluut ook visueel contact nodig met de cliënt, non-verbale informatie is een belangrijk onderdeel van onze beeldvorming. Daarom is een telefonisch consult geen gelijkwaardige vervanging voor een life consult. Mits er aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan is een gesprek met een realtime videobeeld in veel gevallen prima mogelijk. Experimenten in de afgelopen maanden hebben dat uitgewezen.

In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld verblijf in het buitenland, aan huis geboden zijn door straatfobie etc.) kan besloten worden om ook het eerste kennismakingsbezoek als tele-consult te plannen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@ccgonline.eu

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s