Just another WordPress.com weblog

Squaleen in het Mexicaanse griep vaccin

Een reactie plaatsen

SQUALEEN

Squaleen is een vetachtige substantie die natuurlijk in het lichaam voorkomt.  Het is een tussenproduct in de vorming van cholesterol dat nodig is voor de isolerende myelineschede rond zenuwen. Dit gebeurt onder invloed van een enzym, squaleen mono-oxygenase.  Squaleen komt ook voor in cosmetica en in bepaalde voedingsproducten. Maar wanneer de stof ingespoten wordt dan blijken zelfs sporen ervan reeds voor gezondheidsproblemen te kunnen zorgen.  In vaccins wordt het toegevoegd om het effect van het vaccin op het afweersysteem te versterken.

Antistoffen tegen squaleen werden teruggevonden bij militairen die leden aan het Golfoorlogsyndroom (1).  Na de eerste Golfoorlog (1990-91) waren er veel militairen die leden aan een onduidelijk reumatisch syndroom.  Omdat ook  militairen die nooit ter plaatste geweest waren aan het syndroom leden moest de oorzaak gezocht worden in de medicatie en/of vaccins die de soldaten toegediend gekregen hadden.  Een van de bevindingen was dus de aanwezigheid van squaleen-antistoffen.  Het “Golfoorlogsyndroom” trad ook op bij militairen die vanaf 1997 gevaccineerd werden tegen anthrax.  Squaleen werd door het FDA teruggevonden in 5 loten van anthraxvaccin.  Zorgvuldig onderzoek, gepubliceerd in “Experimental and Molecular Pathology” in 2000 en 2002, wijst er op dat 1° zowel de frontsoldaten van de eerste Golfoorlog, als de militairen die in 1990-91 niet aan het front waren, als de soldaten die problemen kregen na de anthrax-vaccinatiecampagne (AVIP), allen leden aan hetzelfde Golfsyndroom; 2° dit syndroom bij de AVIP-groep veroorzaakt was door squaleencontaminatie, en 3° dat het bij de vroegere slachtoffers wellicht ook door squaleencontaminatie in één of meerdere vaccins veroorzaakt was (1)(2).

De laatste jaren is er een test op punt gesteld die de aanwezigheid van squaleenantistoffen in het bloed aantoont.  Deze test laat meteen toe de  diagnose “Golfoorlogsyndroom” te stellen.

Squaleen is teruggevonden in anthraxvaccins die onder andere in Dover aan de militairen werden toegediend.  Het was al enige tijd bekend dat het anthraxvaccin voor heel wat problemen zorgde bij militairen.  De aanwezigheid van squaleen is een van de mogelijke verklaringen voor deze problemen.  Nogal wat militairen begonnen te klagen over gewrichtspijnen, migraine, neurologische problemen en geheugenverlies.  De problemen waren zo ernstig dat kolonel Felix Grieder in 1999 besliste het vaccinatieprogramma in Dover stop te zetten.  Die beslissing zette meteen een streep onder zijn militaire carrière.  Sindsdien is hij onophoudelijk op zoek naar de waarheid omtrent het anthraxvaccin.  Officieel bevatte het Britse anthraxvaccin geen squaleen, maar Grieder heeft daar zijn bedenkingen bij.

Squaleen zorgt voor gewrichtsontsteking bij proefdieren die er mee ingespoten worden (3)(7)(8).  Waarom dan ook niet bij mensen die met squaleen “versterkte” vaccins toegediend kregen ?

Bovendien is van squaleen bekend dat het auto-immuunreacties kan uitlokken (4)(5)(6).

 

Referenties:

 

1. Asa PB, Cao Y, Garry RF., “Antibodies to squalene in Gulf War syndrome. », Exp Mol Pathol. 2000 Feb;68(1):55-64.

2. Exp. Mol. Pathol., 2002; 73,19-27. Antibodies to Squalene in Recipients of Anthrax Vaccine

3. Whitehouse MW, Orr KJ, Beck FW, Pearson CM, « Freund’s adjuvants: relationship of arthritogenicity and adjuvanticity in rats to vehicle composition., Immunology, 1974 Aug ; 27 (2) : 311-30

4. Kuroda Y, Nacionales DC, Akaogi J, Reeves WH, Satoh M., “Autoimmunity induced by adjuvant hydrocarbon oil components of vaccine. », Biomed Pharmacother. 2004 Jun; 58(5):325-37

5. Kuroda Y, Akaogi J, Nacionales DC, Wasdo SC, Szabo NJ, Reeves WH, Satoh M., “Distinctive patterns of autoimmune response induced by different types of mineral oil.,Toxicol Sci. 2004 Apr;78(2):222-8. Epub 2004 Jan 12.

6. Satoh M, Kuroda Y, Yoshida H, Behney KM, Mizutani A, Akaogi J, Nacionales DC, Lorenson TD, Rosenbauer RJ, Reeves WH., Induction of lupus autoantibodies by adjuvants., J Autoimmun. 2003 Aug;21(1):1-9.

7. Holmdahl R, Lorentzen JC, Lu S, Olofsson P, Wester L, Holmberg J, Pettersson U., “Arthritis induced in rats with nonimmunogenic adjuvants as models for rheumatoid arthritis. », Immunol Rev. 2001 Dec;184:184-202.

8. Holm BC, Svelander L, Bucht A, Lorentzen JC., “The arthritogenic adjuvant squalene does not accumulate in joints, but gives rise to pathogenic cells in both draining and non-draining lymph nodes. », Clin Exp Immunol. 2002 Mar;127(3):430-5.

 

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s