Just another WordPress.com weblog

‘Bij diagnose ADHD niet meteen aan de pillen’ (Volkskrant 7/11)

Een reactie plaatsen

Dit is een uitspraak van scheidend hoogleraar jeugdpsychiatrie Frits Boer van het AMC in Amsterdam in de Volkskrant. Ik ben het van harte met deze uitspraak eens.

‘Het vaststellen van een gedragsstoornis moet volgens Boer ook niet meteen worden opgevat als een stigma. Het is een signaal, zegt hij, dat mensen verder moet helpen.’ Ook wij zien ADHD en andere leer en/of gedragsstoornissen bij kinderen als een signaal en er moet gehandeld worden vanuit het inzicht in de achterliggende processen. Dat vergt meer inspanningen, maar het resultaat is het herstel van een gezonde evenwicht situatie en niet, zoals met Ritalin, een kunstmatig onderdrukken van de symptomen.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s