Just another WordPress.com weblog

Vrouwen met borstkanker hebben een te laag Vitamine D gehalte

Een reactie plaatsen

Een studie van het  Medisch Centrum van de Universiteit van Rochester heeft aangetoond dat vrouwen met borstkanker een te laag Vitamine D gehalte hebben. In de onderzochte groep van 166 vrouwen bleek het gemiddelde gehalte aan Vitamine D in het bloed 27 ng/ml te zijn. Hoewel het Amerikaanse Institute of Medicine suggereert dat de bloedwaarden op 32 ng/ml zouden moeten liggen zijn er tal van wetenschappers die aangeven dat een waarde van 60 ng/ml meer in de richting komt. Om een waarde van 27 ng/ml op het peil van 60 ng/ml te kunnen brengen zou iemand ten minste 3000 I.E. (Internationale Eenheden) Vitamine D3 dagelijks moeten slikken gedurende ten minste 8 weken. De in Nederland gehanteerde ADH waarden zijn hiermee vergeleken zo laag dat dit nooit tot een adequate stijging van de vitamine D waarde in het bloed zal leiden.

Symptomen van Vitamine D deficiëntie zijn o.a. spierpijn, zwakke botten (snel botbreuken), slechte energie en een gevoel van uitputting, verlaagde weerstand, symptomen van depressiviteit en stemmingswisselingen, en slaapproblemen.

De uitslag van deze studie is niet verrassend gezien de eerder aangetoonde relatie tussen vitamine D tekort en het risico op borstkanker bij vrouwen (zie elders in deze webblog).

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s