Just another WordPress.com weblog

Casuïstiek: Luchtweginfectie bij astma patiënte en CHD-FA

Een reactie plaatsen

Verslag van een moeder:

Onlangs kreeg mijn dochter griepverschijnselen; spierpijn, hoofdpijn en keelpijn. Omdat zij astma patiënte is, ben je in deze tijd van Mexicaanse griep direct alert. Voor de zekerheid had ik ’s avonds nog contact gezocht met de huisartsenpost om te informeren wat de complicaties zijn bij de Mexicaanse griep voor astma patiënten. Mij werd verteld dat er rekening gehouden moest worden met bronchitis of een longontsteking.

Een dag later werd mijn dochter benauwd en hebben we naast haar reguliere astma medicijnen meteen de CDH-FA*) inhalatie ingezet. Ik heb haar om de 3 uur laten inhaleren en ging de nacht in met een erg benauwd kind.

Normaal gesproken wordt de astma in de loop van de nacht erger. Doordat gedurende de nacht het bijnierschorshormoon in het lichaam daalt neemt de benauwdheid toe en resulteert dit in een heftige aanval in de vroege ochtenduren.

Maar dit maal was het verloop van de benauwdheid anders. ’s Nachts heeft zij, zoals gebruikelijk is in dit proces, extra medicijnen moeten gebruiken maar het leek alsof de benauwdheid niet doorzette in een aanval. We zijn doorgegaan met het inhaleren van de CHD-FA en tot mijn grote verbazing kwamen na 24 uur de eerste brokken slijm al los. Het gevaar van een aanval was geweken.

Nu na 48 uur is zij weer koorts vrij en zijn we al zover dat we er al over denken om de astma medicijnen weer iets te gaan afbouwen.

Mijn dochter heeft in de afgelopen 16 jaar behoorlijk wat astma aanvallen gehad, maar nog nooit heb ik zo snel resultaat en verlichting bij haar gezien. Ik was erg sceptisch over het inhaleren van zo’n klein beetje en ook nog eens opgelost in water, maar mijn scepsis is totaal verdwenen.

[ *) CHD-FA staat voor Carbohydrate Derived Fulvic Acid, een natuurlijk substantie met een uitzonderlijke combinatie van eigenschappen: antibacterieel/-viraal, anti-ontsteking, sterk ontgiftend, bloedsuiker verlagend ]

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s