Just another WordPress.com weblog

Ongewild urineverlies groot probleem voor vrouwen

Een reactie plaatsen

Het Nederlands Dagblad komt met een artikel onder de gelijknamige kop over urineverlies bij vrouwen.  Het artikel suggereert alsof het probleem urine-incontinentie bij vrouwen hoofdzakelijk te verhelpen is met bekkenbodem spieroefeningen of een chirurgische ingreep.

Dat is echter een te eenvoudige weergave van de werkelijkheid.

In een in 2003 gepubliceerde studie worden de resultaten vermeld van een studie naar het effect van het preparaat BetterWOMEN, een combinatiepreparaat van Chinese kruiden. De effecten van dit preparaat blijken, getuige de studie, opmerkelijk.

De 20 verschillende kruiden die in deze formule zijn samengevoegd zijn ieder afzonderlijk effectief bij de behanbdeling van incontinentie, verbetering van het immuunsysteem en voor het herstel van een gezonde hormoonbalans. Om de vraag te beantwoorden of al deze kruiden in combinatie effectief waren tegen urine incontinentie bij vrouwen is deze studie uitgevoerd.

In totaal hebben 38 vrouwen aan de studie deelgenomen.  De leeftijd varieerde van 35-78 jaar., en allemaal leden ze aan urine incontinentie, frequente aandrang om te plassen en plotseling hevige aandrang. De afname van deze verschijnselen was indrukwekkend:

Stress urine incontinentie: Aan het begin van de studie rapporteerden 21 van de 38 vrouwen dat ze regelmatig of altijd leden aan stress urine incontinentie. Aan het eind van de studie gaven 76% van de vrouwen aan dat er een significante verbetering was van hun symptomen.

Plotseling aandrang: In totaal gaven 20 van de 38 vrouwen aan dat ze daar last van hadden aan het begin van de studie. Na het gebruik van de kruidencombinatie gedurende 2 maanden gaf 70% aan dat er een significante afname was van deze klachten.

Frequente aandrang: Regelmatig toiletbezoek was een probleem bij 15 van de 38 vrouwen aan het begin van de studie. Aan het eind van de studie gaf 73% aan dat er een dramatische afname in freqentie van het toiletbezoek.

De onderzoekers merkten verder andere verbeteringen op in het functioneren van de deelnemende vrouwen. Van deze groep vrouwen hadden 18 klachten van ernstige vermoeidheid aan het begin van de studie en 83% van hen maakten melding van een opmerkelijk hoger energieniveau aan het eind van de studie.  En van de 11 vrouwen, allemaal in de overgang, die klaagden over vermindering van mentale functies, rapporteerden 91% een sterk toegenomen mentale helderheid na het gebruik van het preparaat.

Dr. P. Wishnow (PhD), het hoofd van de studie, meldde na afloop: “Deze BetterWOMEN studie verschaft het eerste klinisch bewijs dat een natuurlijke formule een significante verbetering kan geven van drie belangrijke symptomen die met controle van de blaas te maken hebben – stress incontinentie, plotseling aandrang en frequente aandrang – wat de kwaliteit van leven van miljoenen vrouwen positief kan beïnvloeden”.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s