Just another WordPress.com weblog

Geen bewijs voor minder griepcomplicaties door gebruik Oseltamivir (=Tamiflu)

Een reactie plaatsen

Dit is de titel van een gelijknamig artikel in het NTvG (Nederlands Tijdschrift voor  Geneeskunde). In dit artikel geeft de arts-epidemioloog Dr. L. Bonneux een kritische analyse van het gebruik van Tamiflu bij de Mexicaanse griep en vooral de gebrekkige wetenschappelijke onderbouwing ervan. Zijn eindconclusie liegt er niet om en je vraagt je des te meer af hoe het in vredesnaam mogelijk is dat de Minister zoveel belastinggeld durft te gebruiken voor een zo twijfelachtig medicijn.

Daar komt nog bij dat er auteurs zijn die benadrukken dat één van de effecten van het gebruik van dit middel is dat er een verlaging van de lichaamstemperatuur optreedt. Dit heeft als groot nadeel dat hierdoor secundair de gevoeligheid voor virale infecties juist toeneemt. Virussen reageren heel gevoelig op een stijging (koorts) van de lichaamstemperatuur. Kunstmatige daling van die temperatuur speelt de virus feitelijk alleen in de kaart.

Het zou wenselijk zijn dat een onafhankelijke commissie zich eens zou buigen over de rol van alle belanghebbenden of mogelijk belanghebbenden rondom het hele Mexicaanse griep gebeuren.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s