Just another WordPress.com weblog

Ziekte van Lyme

7 reacties

Er wordt tegenwoordig terecht veel aandacht gegeven aan de toename van met Borrelia geinfecteerde teken in de Nederlandse natuurgebieden. De website Borreliose van Robert Bolderdijk is een rijke informatiebron. De infectie met de bacterie Borrelia burgdorferi (=Borreliose) veroorzaakt de alom beruchte Ziekte van Lyme.

Ik wil hier twee zaken onder de aandacht brengen die doorgaans geen of te weinig aandacht krijgen en die belangrijke consequenties hebben voor de behandelmogelijkheden van Lyme.

1. Eén van de grootste problemen met de Borrelia infectie is dat deze bacterie een sterk vermogen heeft om intracellulair te gaan. Die term behoeft wellicht enige toelichting. We maken feitelijk onderscheid tussen intercellulaire infecties en intracellulaire infecties. In het eerste geval bevindt de ziekteverwekker zich in de ruimte tussen de lichaamscellen. Daar is het eigen immuunsysteem actief en kan een antibioticakuur vaak snel werken. In het tweede geval heeft de bacterie zich a.h.w. verschanst ín de cel. Hier is het effect van het eigen immuunsysteem en een korte antibioticakuur volstrekt onvoldoende. Van hieruit kan de infectie voor verdere ontregeling van de gezondheid zorg dragen. Daarom is het idee dat veel huisartsen geven als zou een kuur van 3 weken antibiotica voldoende zijn, doorgaans niet juist.

2. Binnen de natuurwetenschappen is een voortschrijdend inzicht gaande wat er toe leidt dat er steeds meer gedacht en gewerkt wordt vanuit een ‘informatie-denken’. Dit nieuwe paradigma komt in de plaats van het ‘moleculaire-denken’. Tal van voor het lichaam onnatuurlijke stoffen maar ook allerlei ziekteverwekkers zijn in staat om een verstoring in het ‘informatieveld’ van het menselijk lichaam te veroorzaken. Vergelijk het maar met een ‘computervirus’, dat heeft ook geen hardware eigenschappen maar is louter en alleen een stukje verkeerde informatie.  Verkeerde informatie die het systeem onjuist aanstuurt waardoor problemen (disfuncties en op den duur ziekten) kunnen ontstaan. Dit proces kan optreden los van de aanwezigheid van de oorspronkelijke aanstichter van deze ellende. Een veel voorkomend en klassiek voorbeeld is de infectie met EBV (Epstein Barr virus), de veroorzaker van Ziekte van Pfeiffer. Hoeveel mensen die Pfeiffer hebben doorgemaakt klagen vele jaren later niet nog over verminderde energie? En dat terwijl de virus al lang niet meer aantoonbaar (actief) is.

Voor beide problemen is een effectieve natuurlijke oplossing voorhanden.

ad.1. Het plantaardig extract CHD-FA (CarboHydrate Derived Fulvic Acid) is effectief tegen een groot aantal schadelijke bacteriën en virussen. Het kan langdurig zonder enig probleem worden ingenomen, zelfs door mensen die een slecht immuunsysteem hebben of gebruik moeten maken van immuunonderdrukkende middelen vanwege orgaantransplantatie. In ernstige gevallen kan het, desnoods langdurig, gecombineerd worden met een Colloïdale Zilveroplossing.

ad.2. Een isopatische bereiding van de ziekteverwekker, in dit geval Borrelia nosode genoemd, kan middels een speciaal behandelprotocol enerzijds aantonen dát er sprake is van een Borrelia blokkade en tevens gebruikt worden om de storende informatie te elimineren.

Bij CCG willen we u graag op maat adviseren voor de inzet van beide of één van beide methoden als u in het verleden geïnfecteerd bent met Borrelia. Toevoeging van deze behandel componenten maken niet alleen de behandeling van Ziekte van Lyme in alle stadia veel succesvoller, de onder 1 genoemde zaken kunnen ook ingezet worden ter preventie bij mensen die beroepshalve veelvuldig het risico lopen om met geïnfecteerde teken in aanraking te komen, denk aan bosarbeiders, boswachters, natuurfotografen etc.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

7 thoughts on “Ziekte van Lyme

  1. Wel, ik heb geen zinnige (lees aanvullende) reactie, behalve dat ik deze hele site erg interessant vind en derhalve heb gebookmarked, met dank aan degen die me de link gaf. Het viel me op dat de Nederlandse protocollen inzake de behandeling van Lme-Borreliose nogal achter lijken te lopen op de feiten, en dat kan dus ernstige gevolgen hebben voor Borreliose-geïnfecteerde.

  2. hoe kan ik jullie bereiken?mijn dochter zit voor het derde jaar in Turkije als archeoloog.Dit jaar heeft ze per dag een tiental teken op de kleren,zelfs een onder haar broek.
    ze gebruikt deet en broek in de sokken.
    Waar kan ik die preventieve oplossing vinden zodat ik die naar haar kan opsturen?
    vriendelijke groeten
    det

  3. Gave informatie allemaal!

  4. beste,

    het plantaardig middel CHD FA

    wat is dit voor middel en waar kun je dit krijgen.
    is het mogelijk om contact te hebben met de persoon die dit onderzocht heeft.

    gr. d neinders

    • CHD-FA is de enige zuivere vorm van Fulvinezuur in de wereld. Alle andere Fulvinezuur is vervuild met zware metalen. Fulvinezuur is een zogenaamd Humuszuur met bijzondere anti-bacteriële, -virale en -schimmel kwaliteiten, zowel intra- als intercellulair, het werkt sterk ontgiftend en fungeert als een carrier voor voedingsstoffen de cel in.
      U kunt uw vragen via ons kwijt, wij spelen die dan door aan de onderzoeker. Dit op zijn verzoek om te voorkomen dat hij overspoelt wordt met mail uit de hele wereld.
      Stuur uw vragen naar: wim@ccgonline.eu

      Mvg. Wim Gelderblom

  5. Grreat blog you have here

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s