Just another WordPress.com weblog

Lycopeen kan het risico van Metaboolsyndroom bijna halveren.

Een reactie plaatsen

The Journal of Nutrition maakt melding van een interessante studie inzake het terugdringen van het risico van Metabool Syndroom. Onder Metabool Syndroom, vroeger wel aangeduid als Syndroom X, worden overgewicht, diabetes type II, verhoogde cholesterol en hart- en vaatziekten verstaan. Al deze ziekten hebben een verstoring van de Glucose-Insuline als gemeenschappelijke noemer.

De studie toont aan dat een verhoogde inname van carotenoïdenen met name Lycopeen, het risico op het ontwikkelen van Metabool Syndroom met ongeveer 50% kan reduceren. Belangrijk nieuws in een tijd waarin het Metabool Syndroom hand over hand terrein wint. Naar verwachting zullen 15% van de volwassenen in Europa met het Metabool Syndroom te maken krijgen. In de US ligt dat percentage zelfs al op 32%.  Overgewicht wordt als één van de belangrijke risicofactoren voor Metabool Syndroom gezien.

De onderzoekers schreven:

“Tot slot, een hogere totaal inname van carotenoïden, vooral die van bèta-caroteen en lycopeen, werden geassocieerd met een lager voorkomen van het metabool syndroom en met een lagere aantal vetcellen en triglyceriden concentraties in het bloed bij mannen van middelbare leeftijd en oudere mannen.”

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s