Just another WordPress.com weblog

Kaneel en kruidnagel tegen versnelde veroudering.

Een reactie plaatsen

Eiwitten zijn de functionele en structurele bouwstenen van ons lichaam. Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren. De volgorde van aminozuren bepalen het type eiwit. De structurele eiwitten zoals collageen geven steun aan de beenderen, pezen en huid, terwijl de functionele eiwitten bijvoorbeeld in de vorm van enzymen de voor het leven noodzakelijke biochemische processen katalyseren. 

Een veel beschreven onderdeel van het verouderingsproces is de zogenaamde glycosylatie . Dit is een schadelijk proces waarbij de eiwitten een verbinding aangaan met de suikers waardoor ze van structuur veranderen en daardoor hun functie kwijt raken. We spreken in de wetenschap van AGE’ss (van ‘Advanced Glycation End products). Dit proces is betrokken bij tal van moderne chronische ziekten waaronder o.a. Alzheimer, hart- en vaatziekten en kanker. Dit is ook de reden dat Diabetes patiënten met een slecht gereguleerde bloedsuiker waarde een snellere veroudering hebben en meer ontvankelijk zijn voor degeneratieve chronische aandoeningen. Ook de absurd hoge suikerconsumptie in onze westerse wereld doet daar geen goed aan. 

Onderzoek van de Universiteit van Georgia heeft aangetoond dat bepaalde kruiden en specerijen naast antioxidatieve werking (tegengaan van schadelijke vrije radicalen) ook de vorming van deze zeer schadelijke AGE’s kan tegengaan. Vooral de specerijen met een hoog fenolen gehalte blijken hierin sterk te zijn. Met name Kaneel en Kruidnagel staan in dit verband aan kop.

Het beschermen tegen glycosylatie is een belangrijk anti-diabetische werking van deze specerijen. Van kaneel is al langer bekend dat het belangrijke anti-diabetische eigenschappen heeft.

Het gebruik van deze specerijen in de keuken verdienen dus alle aanbeveling.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s