Just another WordPress.com weblog

Luteïne en Zeaxanthine verbeteren gezichtsvermogen

Een reactie plaatsen

Luteïne en Zeaxanthine zijn twee stoffen uit de carotenoïden groep. Een natuurlijke groep kleurstoffen waarvan de kleur varieert van geel tot rood. De alom bekende oranje kleurstof uit worteltjes is er een bekende vertegenwoordiger van, ook wel beta-caroteen genoemd.

Van Luteïne en Zeaxanthine is al langer bekend dat het een belangrijke preventieve rol kan vervullen bij Macula Degeneratie, een veel voorkomende oogaandoening die tot blindheid kan leiden. Nu hebben onderzoekers van de Universiteit van Georgia ontdekt dat deze stoffen ook het gezichtsvermogen van gezonde mensen positief kan beïnvloeden.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s